Att välja utomhusfärg

Om du ska måla om husfasaden eller något annat utomhus behöver du en bra färg som passar för detta ändamål. Om du väljer en inomhusfärg kommer nämligen resultatet inte att bli lika bra och framför allt inte lika hållbart över tid. Lägg därför stor vikt vid just typ av färg när du ska måla om.

Det första du måste göra är att fundera på vad som ska målas om och vilken färg som behövs till det. Det är nämligen skillnad på utomhusfärg och utomhusfärg. Är det en trä- eller stenfasad? Är det utomhusmöbler och i vilket material? Eller rör det sig om metallytor som ska rengöras och målas?

Därefter bör du bestämma dig för andra egenskaper som färgen ska ha. Vill du till exempel att ytan ska vara matt eller mer åt det blanka hållet? I samband med detta ska du givetvis också välja färg och nyans, och här finns det ett väldigt brett utbud att välja mellan.

Sist, men inte minst, är det viktigt att ge färgen en ordentlig grund för ett bättre resultat. Putsa och slipa ytorna om det behövs, rengör dem gärna med målartvätt och se alltid till att grundmåla. Det kan kännas jobbigt för stunden, men du får ett betydligt bättre resultat och slipper gör om arbetet onödigt ofta.

Copyright © 2015 Holm & Bergs Rör - Rörmakaregatan 17, Oskarsvik