Att renovera badrum

När man ska renovera sitt badrum bör man tänka på att det ska vara ändamålsenligt. Ska det vara anpassat för till exempel rörelsehindrade personer?

Ska det finnas både dusch och badkar? Det kan nog också vara klokt att tänka i energisparande aspekter. Finns det barn i hushållet som badrummet bör anpassas för? Ska man satsa på standard eller lyx? Ska man försöka renovera själv för att hålla kostnaderna nere? Man bör alltså göra en grundlig research innan, så att det inte kostnaderna rinner iväg. Pengarna ska ju räcka till ny badrumsinredning som duschkabiner, badkar, handfat m.m. Grundarbetet vid en totalrenovering kan bli dyrt, men vill man ha snygg inredning av hög kvalitet är det heller inte så billigt.

Man bör nog kanske också bestämma sig för om man vill ha separat toalett och dusch. Bor man i hus ska man också tänka på att varmvattenkonsumtionen står för en tredjedel av all energikostnad till skillnad från de flesta hyreslägenheter där dessa kostnader är inkluderade i hyran. I Sverige i allmänhet och Stockholm i synnerhet är finns det många ensamhushåll som vill ha ett modernt boende. Där är det ofta fråga att bo i en bostadsrätt där föreningen kanske är villig att bekosta renoveringen, eller delar av den.

I dagens teknikutvecklade samhälle är möjligheterna många. Initialt dyrt? Ja kanske det men man har ändå ordentliga valmöjligheter att hålla en god budget genom att göra långtgående besparingar energimässigt och därmed även bidra till en god miljö. Har man ändå inte möjlighet att betala dyrt för sin renovering finns även där chans till att hålla kostnaderna nere, bara man har möjligheten att ge sig själv tid för en omfattande research.

Vill man ha professionell hjälp bör man se sig om ordentligt i hantverksdjungeln och begära in offerter. Många gånger kan hantverkare ha förmånliga rabatter när det gäller materialet så det är värt att kolla upp. I vår tidsålder där kostnaderna för boendet blir dyrare och dyrare och där vi tillbringar mer och mer tid i hemmet blir den miljön allt viktigare.

Copyright © 2015 Holm & Bergs Rör - Rörmakaregatan 17, Oskarsvik