Att renovera kök

I köket lagar vi mat, vi umgås och till och med kanske arbetar. Det är helt enkelt ett av hemmets viktigaste rum och därför ställer vi såklart höga krav på dess utseende och komfort. Det ska kännas både hemtrevligt och vara funktionellt, ha ytor för matlagning och för umgänge. Står du i startgropen för att börja renovera ditt kök, eller planerar ett helt nytt? Då är det bra att först sätta sig ner och noggrant planera vad man vill ha ut av sitt kök, och också hur mycket det får kosta. Räcker det med en uppfräschning genom att måla om skåpsluckor och lägga nytt golv? Eller krävs det en helrenovering av allt från golv till tak? Planeringen är viktig för att slutresultatet ska bli bra, och i ett kök hänger mycket på detaljerna.

Anlita snickare

Inte alla kan ro en köksrenovering i hamn på egen hand. Behöver du hjälp så hittar du ditt lokala snickeri på Google.

Välj kök efter husets själ

Att renovera köket kan kännas dyrt och som en stor kostnad, men se det i stället som en klok investering. Värdet på ditt hem kommer höjas i samma takt som ditt kök förbättras. Det gäller både om du väljer att endast måla om luckorna, eller om hela köksinredningen byts ut. Hela hemmet kommer genast få en fräschare och hemtrevligare känsla.

När du ska bestämma dig för vilken stil du ska ha på köket är det en god idé att ha hela husets karaktär i åtanke. Alla hus har nämligen sin alldeles egna charm och själ och genom att ge köket en design i samma stil kommer genast ge huset ett lyft. Lägenheter är därför enklare på så sätt att de ofta klarar mer experimentella och innovativa utseenden. Hitta rätt stil till just ditt hem!

Planera, planera, planera

Som tidigare nämnt är alltså planeringen en av de viktigaste bitarna i en renovering. Titta noga på planritning och logistik och fundera över hur den kan bli optimal. Se till att undvika korsande arbetsvägar, placera ut tillräckligt med eluttag och investera i smarta förvaringsytor. All denna tid kommer du tacka dig själv för sedan när du äntligen har fått klart ditt drömkök.

Copyright © 2015 Holm & Bergs Rör - Rörmakaregatan 17, Oskarsvik